Det skjer i Eneas

Turbeskrivelse fra Bergtatt 2017

more

Nytt fjellområdet for alle i Eneas Bergtatt dette året. Turen gikk til Dovrefjell der vi bodde på Snøheim og besteg de fleste av toppene på Snøhetta traversen.

Fredag ettermiddag 18. aug. gikk turen fra Drammen og Lierskogen til Hjerkinn på Dovrefjell der vi tok skyttelbussen inn til DNT hytta. Været var lovende hele veien, men vi visste at det var meldt tøffere tilstander på lørdag og søndag, så den planlagte overnattingsturen over Svånåtindtraversen ble utsatt og vi valgte en kortere og mer sikker bestigning av Snøhetta toppene.

Lørdag 19. aug startet med en god og lengre frokost på Snøheim da dagens topptur til Vesttoppen 2253 moh ikke var den lengste dagsetappen historisk. Kaldt, vind og regn gjorde turen ekstra frisk og fra 2000 meter fikk vi også julestemning med all snøen som lavet ned. Skalldresser og ponchoer dekket til all utlufting, så i stedet for å bli våte utenfra og inn så ble vi i stedet klissvåte av svette;-) Hele laget kom til topps og toppkrona var mer magisk enn forventet, der vi fikk en liten klyving ut på et smalt punkt ved varden. Og når været lettet i tillegg så er jo turen fullkommen! For en utsikt! For en god stemning i laget. Veldig sleipt føre gjorde at vi måtte ta det rolig hele veien. Ca 6,5 timer tur/retur.

Søndag morgen 20. aug. startet noe tidligere da vi skulle rekke et par topper før skyttelbussen gikk tilbake fra Snøheim kl 14. Den første timen fikk vi gå i fred uten regnbyger, men så fort vi begynte oppstigningen til Snøhetta så kom det både regn, vind og senere en liten snøstorm. Snøhetta 2286 moh ble besteget uten særlig sikt og deler av laget fortsatt videre bortover til Midttoppen 2278 moh som viste seg å være en fin godbit bortover en kul egg før vi stod ved toppvarden. Turen tilbake gikk i stor hastighet for å komme ned tidsnok og det var en fornøyd gjeng som dro hjem fra Hjerkinn denne søndagen. Turen tok ca 6 timer.

På gjensyn vakre Dovre!

Skrevet av torechristian 30.10.2017