Det skjer i Eneas

Bergtatt 7.0 2019 tur til Vest Jotunheimen

more

Årets tur – Vest Jotunheimen

Lørdagen starter med kraftig vind og anbefaling om å ikke gå Storebjørn hilsen eieren av Leirvassbu, Ole Jacob.

Men Bergtatt er ikke enige i vurderingen og vi får overtalt vår sherpa Dawa om å guide klatrelaget til topps. Dawa har per dags dato vært 9 ganger på Mount Everest og 100 ganger på Storebjørn så vi kunne ikke hatt en mer erfaren mann på denne turen. Vinden blir heldigvis ikke noe utfordrende og vi får til og med sol underveis.

Etter en lang anmarsj fra Leirdalen så kommer vi frem til isbreen Bjørnbrean som ligger ved foten av Storebjørn. Isbreen starter med små sprekker og liten helling, før den steiler til værs der vi møter både bratte heng og store bunnløse sprekker. Hele taulaget kommer til topps og det er bare Christian som får testet om tauet holder etter et glipptak på blåisen. 

Utsikten fra Storebjørn 2222 moh er formidabel og tar pusten fra de fleste! Mange fra laget legger også en tur bortom det luftige og østlige «øret» av toppunktet med over 800 meter ned på hver side. Sug i magen 🙂 Hjemturen går innom sekundærtoppen Bjørnelabben 2153 moh for et par bilder. Alle kommer trygt tilbake etter en lang tur på ca 10 timer.

Søndagen starter mer grått og været fortsetter slik underveis mens vi bestiger Store Soleibotntinden 2083 moh i Hurrungane. Litt småklyving og enkel topp uten behov for noe sherpa her. Et lite solglimt på toppen og noen fine bilder før det bærer hjemover til bilene og kjøring i retning Drammen igjen. Fornøyd gjeng og burgerstopp i Øvre Årdal  på hjemreisen.

Skrevet av torechristian 21.02.2020