Det skjer i Eneas

Turbeskrivelse fra Bergtatt 2016

more

Nok en tur til vårt andre hjem Jotunheimen

Torsdag 18. aug. gikk turen fra Lierskogen til Leirvassbu i Jotunheimen med første del av Bergtattlaget. Fin kjøretur i nydelig vær over Valdresflye og en rolig kveld på Leirvassbu før morgendagens meget lange etappe.

Fredag 19. aug startet tidlig der vi kløyv til topps av Tverrbytthornet 2102 moh i bratt steinur rett nord for nabotoppen Kyrkja. Mye løs stein og varsom klyving. Noe skyer tidlig på turen før Bergtattværet slo til med sol og sommerfølelse. Godstemning på vei tilbake til Leirvassbu. Ca 7 timer tur/retur

Etter et par timer hvile så kom resten av Bergtattlaget opp til Leirvassbu der alle pakket tunge sekker og siktet inn mot transportetappe til Olavsbu midt i Jotunheimen. Litt over 1 mil høres ikke langt ut, men med flere 100 høydemetre og mye utstyr samt at noen av oss hadde gått en 2000 meter topp tidligere på dagen, så ble dette en drøy kveldstur. Slitne karer med hodelykter ankommer Olavsbu via Raudalsbandet i mørket. Noen overnatter inne på Olavsbu, mens resten sverger til telt som en forsmak på Kilimanjaro turen 1 mnd senere.

Tidlig på lørdag morgen 20. aug. skulle laget gjøre seg klare til å bestige majestetiske Mjølkedalstinden 2138 moh, men spysyke hos 1 av oss på natten gjør at 3 stk setter kursen tilbake til Leirvassbu. Resten av laget bestiger Mjølkedalstinden i ruskete vær. For en kremtopp! Ca 5 timer med morsom klyving, luftige passasjer og masse godbiter underveis. Ikke like morsomt med hjemtur til Leirvassbu i meget dårlig vær på ettermiddagen.

Kvelden på Leirvassbu ble avsluttet med 3-retters, noen øl og mange trøtte tryner 🙂

Søndagen gikk med til pakking og hjemreise. På gjensyn Jotunheimen!!

Skrevet av torechristian 31.03.2017