Det skjer i Eneas

Bergtatt 6.0 2018 tur til Gjendealpene

more

 

Årets tur gikk til Gjendealpene i sydligere strøk av Jotunheimen, Norges mektigste fjellmassiv.
Som alltids så er man veldig usikker på været, men når Bergtatt reiser til Jotunheimen så viser det seg gang på gang at været er på lag med oss.
Intet unntak denne gangen heller. Vi har prøvd oss 1 av 6 ganger utenfor Jotunheimen og på Dovre fikk vi dårlig vær, så vi blir nok i Jotunheimen til gikta tar oss. Jotunheimen er og blir Bergtatt sitt hjemsted!

Fredag 31. aug 2018 dro vi 10 personer fra Drammen til Gjendesheim hvor vi tok båten over Gjendevannet, hele veien forbi Besseggen og Bukkelægret. Innerst i Gjende ligger DNT sin eldste hytte Gjendebu. En vakker plass omringet av bratte tinder i alle himmelretninger. Målet for turen var 2 av Svartdalspiggene i Svartdalen. Planen var å få hele laget ca 1200 høydemeter opp til første topp, Nørdre Svartdalspiggen 2137 moh, før man vurderte eggen videre til hovedtoppen, Store Svartdalspiggen 2174 moh.

På imponerende vis så holdt laget samlet hele veien opp og alle var gira på å klare neste topp før hjemturen til Gjendebu. Og det klarte vi! Heldigvis ingen store uhell på veien, kun en liten trynings i fjellura, men bare litt skrubbsår på en av bergtagerne. Fantastisk utsikt og mange gode minner fra toppene. Stemning var også god da det ventet noen kalde øl og 3 retters middag på Gjendebu.

Bonusturen på søndagen denne gangen ble over Bukkelægret fra Gjendebu til Memurubu. Ingen 2000 meter topp, men en råkul 500 meter klyving opp fra Gjende og panoramatur på vei over Sjugurdtinden ned til båten.

Skrevet av torechristian 22.11.2018